Jeg er en syrisk flyktning. Slik forandret Bitcoin livet mitt

Tey Elrjula er en teknisk gründer, en flyktning og forfatteren av „The Invisible Son“, nå tilgjengelig for forhåndssalg .

Bitcoin er bra for hva du trenger. Jeg har brukt den til å bestille pizza og til å bygge en oppfylle karriere, til tross for alle typer motgang.

Jeg har brukt bitcoin i mange år fordi familien min trenger det, ikke fordi jeg liker handel med spekulasjoner. I 2013 ble jeg introdusert for cryptocururrency mens jeg jobbet med programvareingeniører i Nederland. Ideen min var at hvis vi opprettet penger fra kode, så ville penger bli en måte å kommunisere på og verdien av dem skulle representere samfunnet.

Sannheten om Bitcoin og Hizbollah i Libanon

Jeg pleide å sende penger fra Nederland til familien min i Libanon to ganger i måneden, og avgiftene drepte meg. Enda verre var de lange ventetidene i pengeoverføringsbutikkene tortur. Det er fortsatt mange uoverkommelige begrensninger for pengetransaksjoner, spesielt de som utelukker store befolkninger rundt om i verden.

For eksempel har et betydelig segment av mennesker i Saudi-Arabia ikke oppholdstillatelse og kan ikke overføre penger til familiene deres i land som India eller Pakistan. Bitcoin har ikke disse begrensningene eller innebærer ublu transaksjonskostnader.

Senere i 2013 startet jeg en Facebook-gruppe på bitcoin. Jeg modererte siden og hadde diskusjoner med mange av de 10.000 menneskene som kom dit, de fleste var fra Egypt. Jeg møtte mange interessante mennesker i den gruppen, for eksempel Abdullah Almoaiqel. Abdullah er nå medgründer og partner for Rain , som er den første regulerte digitale valutavekslingen i Midt-Østen. Selskapet er basert i Bahrain og opererer fra Bahrain og Egypt.

Da, i 2014, begynte alt å gå galt. Det europeiske oppholdskortet mitt gikk ut på slutten av det året, og det var en krig som pågikk hjemme. Folk sa at Hizbollah, den lokale militsen, kjempet for å holde ISIS utenfor Libanon.

Halvparten av Syria flommet inn i Nederland den gang, og smuglere var aktive på den andre siden av Europa. Jeg kjøpte en liten bok for å lære meg å be i islam, og begynte å øve på bønnene mine og høre på Koranen. Jeg begynte også å høre på Sayed Hassan Nasrallahs taler, hans gjengivelser og oppfordringer til å kjempe sammen med Hizbollah i Syria. Jeg overga meg til min skjebne som ble deportert til Syria eller Libanon.

Søvnløse netter gikk, med Facebook-sidene som kontinuerlig sendte bilder av krigens brutalitet i Syria. Jeg ønsket ikke å være en del av dette

11. september 2014 mistet 500 migranter livet i Middelhavet og forsøkte å krysse til trygt land. Det var i det øyeblikket jeg forsto hvor velsignet jeg var i Europa, og jeg overga meg til ideen om å bli flyktning.

I mellomtiden fortsatte jeg å jobbe på Facebook-siden jeg drev med en topp egyptisk programvareingeniør og tidlig adopterer av bitcoin. De egyptiske bitcoin-brukerne holdt meg opptatt. Jeg snakket med mange mennesker og svarte på spørsmålene om gruveprosessen, prisspekulasjoner, kjøp bitcoin og solgt den. De visste at jeg modererte fra Holland, men visste ikke at jeg nå var delvis udokumentert.

Jeg fylte 30 år i leiren og løy for foreldrene mine og fortalte at jeg var i den fine europeiske leiligheten min og ventet på at innvandringsmyndighetene skulle fornye bostedet. Ingen visste at jeg bodde sammen med de andre arabiske flyktningene i en leir bortsett fra meg.

Flyktninger har ikke ID-er, så de kan ikke ha bankkontoer. De kjenner ingen i Nederland, ikke i det minste ennå. Bitcoin ble en enda større del av mitt profesjonelle arbeid. Den konstante eksponeringen for krypto ga meg oversettelsesjobber for reportere som dekket bitcoin-historier.

På solfylte dager tjente jeg noen hundre euro som en spaltingsagent som forbinder kjøpere og selgere av bitcoin. I juli 2015 tjente jeg et teknisk kompetansebevis fra University of Nicosia og registrerte meg på bitcoin blockchain. Til slutt fikk jeg legitimasjon, en profesjonell og ikke lenger en hobby.